Influenzavaccination 2021

Gratis influenzavaccination gives fra 1/10-21 til 15/1 2022 til risikogrupperne
– Kroniske sygdomme:
* kronisk lungesygdom fx KOL eller astma
* hjerte-kar-sygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
* diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
* medfødt eller erhvervet immundefekt (gælder til og med 28/2-22)
* påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
* kronisk lever- og nyresvigt
* andre kroniske eller alvorlige sygdomme, hvor din tilstand ifølge din lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
– +65 årige
– Førtidspensionister
– Gravide i 2+3 trimester (gælder til og med 28/2 22)
– Sundheds og plejepersonale

Vaccination mod influenza til børn, der er fyldt 2 år, og som ikke er fyldt 7 år på tidspunkt for 1. vaccination. Vaccination tilbydes i perioden 1. oktober 2021 til 15. januar 2022. Børn, der har påbegyndt vaccination inden 15. januar 2021, men mangler 2. vaccination eller efter 1. vaccination er fyldt 7 år, kan færdigvaccineres inden 1. marts 2022.
Vaccination af børn på 2-6 år er med til at forebygge, at influenzavirus spreder sig i befolkningen. Børn rammes nemlig oftere af influenza end voksne, og fordi børn ovenikøbet udskiller virus i længere tid og i større mængder end voksne, smitter de flere. Ved at forebygge influenza hos børn kan vi derfor mindske risikoen for en regulær influenzaepidemi, og for at mange mennesker i ældre aldersgrupper bliver smittet og syge.

Selvbetalere kan først blive vaccineret slut oktober/start november da kronikkerne skal vaccineres først. Dette for at undgå at staten (igen) løber tør for vacciner til de sygeste borgere.

Du kan booke tid til vaccination ved at ringe til vores sekretærer mandag-fredag 9-12 eller 13-14. Vi kører med tidsbookning for at sikre at der IKKE står 100 mennesker i vores venteværelse. Med tidsbestilling kan vi bedre sikre at der bliver rimelig afstand mellem patienterne i venteværelset. HUSK mundbind!